LEI-Profiling Service van KYCOS | MiFIDII

“No LEI, no trade!”
Al voorbereid voor MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive)? Met de introductie van de LEI-registers in KYCOS® zorgt ons nieuwe systeem niet alleen voor een betere risicobeoordeling en een efficiëntere analyse maar het biedt ook meer transparantie voor financiële instellingen en helpt ze compliant te zijn volgens de MiFID II-regels.
KYCOS® LEI-Profiling Service zal onze cliënten in staat stellen de entiteiten (hun cliënten die rechtspersonen zijn) te identificeren die nog geen LEI’s hebben aangevraagd en, even belangrijk, als er al wel LEI’s bestaan, hun status. Op zo’n manier kunnen ze op de markt doeltreffender te gaan opereren.

Nieuwe wetgeving voor beleggingsondernemingen (MiFID II)
Door de invoering van de nieuwe MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) vanaf januari 2018 wordt de regelgeving rond het Know Your Customer concept flink aangescherpt. Het doel van MiFID II is heel begrijpelijk, maar het betekent ook dat er bij u in de organisatie veel aangepast moet worden. Dit betekent eigenlijk dat elke onderneming of rechtspersoon een Legal Entity Identifier (LEI) moet hebben voor het doen van aan- en verkooptransacties op de beurs. Een LEI is een uniek nummer waarmee financiële toezichthouders (zoals de Autoriteit Financiële Markten) transacties wereldwijd kunnen volgen en ingrijpen wanneer zij dat nodig achten. Het uiteindelijk doel van MiFID II is om de financiële markten transparanter te maken, risico’s beter te beheersen en beleggers te beschermen.

Voordelen van LEI-Profiling van KYCOS®:
– Toegang tot wereldwijde LEI-gegevens – geeft de abonnees onmiddellijk een controle op MiFID LEI-“compliance”status
– Zorgt voor compliance – helpt financiële instellingen om aan de MiFID II LEI-vereisten te voldoen
Verlaagt kosten en tijd – laat bedrijven toe zich te concentreren op de belangrijke workflows en biedt snel hulp bij het identificeren van klanten die LEI-registratie vereisen.
Realtime monitoring – middels de proactieve monitoring van LEI Profiling zijn de abonnees zich continu bewust van de status van de LEI-registratie van hun cliënten om de eventuele risico’s tot een minimum te beperken.

Vraag DEMO aan