KYC as a Service (CDD / EDD) | Risicoafweging

Wij bieden u een online applicatie aan om uw due diligence activiteiten op elk punt te verbeteren. We onderhouden, updaten en valideren voortdurend de informatie, zodat u erop kunt vertrouwen dat u weet met wie u zaken doet. Enkele voordelen van een geautomatiseerde KYC-bron zijn: het verminderen van de tijd en kosten voor onboarding, het proactief voorkomen van eventuele problemen en het verhogen van de kwaliteit van de compliance-oplossing.

KYCOS® consolideert de verzameling van meerdere gegevens wereldwijd, waardoor verbeteringen worden aangebracht in de snelheid van onboarding en het compliance-proces. De belangrijke elementen, waaronder UBO’s, PEP’s, sancties en negatieve nieuws worden geïdentificeerd en geverifieerd in seconden tijd om het compliance-team betere risicobeslissingen te kunnen laten nemen. 

Doelgroepen
Instellingen die onder Wwft 2018 vallen o.a: banken, betaalinstellingen, verzekeraars, beleggingsondernemingen, belastingadviseurs, beleggingsinstellingen, accountants, advocaten, notarissen, trustkantoren, makelaars en taxateurs. KYCOS® is een geschikte tool ook voor de compliance dienstverleners.

KYCOS® Intelligence helpt u slimmere beslissingen te nemen middels:

Adverse Media
Het dynamische karakter en het volume van negatieve nieuws maken het voor analisten bijna onmogelijk om alle gerelateerde risicogegevens, die elke dag online worden gegenereerd, te verwerken. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, zoals Machine Learning, maakt KYCOS® het mogelijk om de relevante risico’s efficiënter en kosten-effectiever te identificeren. Door middel van een koppeling met verschillende databanken kunnen automatisch geavanceerde zoekopdrachten uitgevoerd worden. Alle resultaten die niet relevant zijn, worden er automatisch uitgefilterd. De zoekresultaten worden overzichtelijk gepresenteerd, zodat het compliance-team een snel en eenvoudig oordeel kan maken.

Wereldwijde Sancties Screening
Met de compliance oplossingen van KYCOS® Intelligence voert u een doeltreffende screening uit voor uw cliënten en hun relaties aan de hand van alle belangrijke nationale en internationale sanctielijsten die in real time gemonitord zijn. Daarnaast kan een koppeling met uw eigen lijsten worden gerealiseerd. Om een correcte en betrouwbare beoordeling van uw onderzoek te kunnen maken, zijn er enkele landenrisico-indicatoren toegevoegd.

Nationale en internationale opsporingslijsten
KYCOS® Intelligence maakt het mogelijk uw cliënten te screenen op hun eventuele aanwezigheid op verschillende nationale en internationale opsporingslijsten. Er worden automatische en geavanceerde zoekopdrachten uitgevoerd. 

PEP data
KYCOS® gebruikt de inhoud van enkele wereldwijde databases die meer dan 2,5 miljoen PEP-records bevatten vanuit 200+ landen. Alle PEP-profielen zijn uitgebreid gestructureerd met extra informatie zoals afbeeldingen, links, media-artikelen en gegevens vanuit Panama Papers of Paradise Papers (indien beschikbaar).

Risicoafweging
KYCOS®Intelligence zorgt voor een onbevooroordeeld, diepgaand compliance onderzoek en voor de juiste risicoafweging. Het controleert uw zakelijke relaties ten opzichte van officiële publieke lijsten. De software zorgt voor een snellere acceptatieprocedure en ook voor het inrichten van een effectieve KYC/CDD-oplossing dat uw bestaande klanten die in meerdere systemen voorkomen niet onnodig vaak gescreend hoeven te worden.
Customer Due Diligence in KYCOS® betekent eigenlijk het geautomatiseerde screenen met high precison matching om snel de risicoafweging te kunnen bepalen.

Vraag DEMO aan