Efficiënt cliëntenonderzoek | KYCOS Intelligence

KYCOS® is een single window platform, KYC-as-a-Service (Software as a Service) voor regulatory compliance, risicomanagement, monitoring en audit die wordt ontwikkeld om financiële instellingen te ondersteunen in het voldoen aan de eisen van de Wwft voor KYC, AML/CFT en PEP due diligence.
Het betreft een webapplicatie voor realtime en periodieke screening van cliënten ten opzichte van officiële, nationale en internationale informatiebronnen en publieke lijsten van verschillende instanties.

KYCOS® maakt gebruik van geavanceerde AI concepten en machine learning technologieën zoals intelligent matching algoritmes om de false positives te verminderen. KYCOS® voldoet aan de eisen die worden gesteld in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) / GDPR 2018.

Bekijk onze oplossingen

Wwft | Integriteitsrisicoanalyse | KYC/EDD

Gebaseerd op het interne beleid van ieder bedrijf, doorzoekt KYCOS® met behulp van nieuwe technologieën, AI (artificial intelligence) en RPA (intelligent process automation), gestructureerde en ongestructureerde informatiebronnen om het KYC, AML en EDD-beleid te automatiseren.

KYCOS® is ontwikkeld volgens een single window concept waarin meerdere informatiebronnen in een web interface geïntegreerd zijn om een helder overzicht met een muisklik te krijgen. Dat is de reden dat KYCOS® een kosten- en tijdbesparend enterprise risicomanagement platform voor customer onboarding en due diligence gezien wordt. Voordelen van dit concept: het brengt al uw CDD zaken efficiënt samen op één plek, het biedt wereldwijd consistente data, het helpt uw risico’s te minimaliseren en het versnelt besluitvorming.

geavanceerde-wwft-onderzoekGeavanceerde onderzoek analyse 
KYCOS® betreft een interactief KYC-platform voor realtime en automatische cliëntenidentificatie, verificatie, screening – ten opzichte van officiële informatiedatabases en publieke lijsten (officiële sanctielijsten, opsporingslijsten, PEP-data, insolventie databanken en negatieve media) – inclusief proactief monitoring en audit voor een versnelde cliënt onboarding en actuele gegevens. Om een correcte en betrouwbare beoordeling te kunnen maken, zijn er enkele landenrisico-indicatoren in de webapplicatie toegevoegd. Met KYCOS® kunnen bedrijven die onder Wwft vallen gemakkelijk dergelijke screenings uitvoeren tegen concurrerende tarieven.

snellere-acceptatieAccuraat risicoafweging 
KYCOS® zorgt voor een onbevooroordeeld, diepgaand compliance onderzoek en voor de juiste risicoafweging. De software biedt een snellere acceptatieprocedure en zorgt voor het inrichten van een effectieve CDD/EDD-oplossing dat uw bestaande klanten die in meerdere systemen voorkomen niet onnodig vaak gescreend hoeven te worden.
Customer Due Diligence in KYCOS® betekent eigenlijk het geautomatiseerde screenen met high precision matching om snel de risicoafweging te kunnen bepalen.

ai-machine-learning-technologieNext generation screening technologie
KYCOS® maakt gebruik van geavanceerde AI concepten voor het analyseren van Big Data en de Machine Learning technologieën o.a. verschillende matching-algoritmes om de false positives en irrelevante meldingen aanzienlijk te verminderen. Het zoek- en filterproces zijn zoveel mogelijk geautomatiseerd en geoptimaliseerd, waardoor de analist meer tijd heeft om te onderzoeken wie de cliënt werkelijk is en niet al zijn tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar nieuwsbronnen en gestructureerde databases.

Meer over KYCOS

Waarom kiezen voor KYCOS

Enkele redenen om KYCOS® voor uw bedrijfsvoering te gebruiken als een betrouwbare KYC-oplossing:

* zeer gebruiksvriendelijke en moderne software;
* eenvoudig te gebruiken en intuïtief ontwerp;
* overal en altijd online beschikbaar;
* due diligence onderzoek uitgevoerd op basis van risicobeoordeling;
* razendsnelle identificatie en verificatie van cliënten en van de uiteindelijke belanghebbende (indien van toepassing);
* de geïntegreerde bronnen zijn dagelijks gecontroleerd op wijzigingen;
* proactieve monitoring met de mogelijkheid op herziening van de risicoanalyse om de risicobeoordelingen actueel te houden;
* controleerbare due diligence rapporten;
* audit trail;
* persoonlijke training & support.

Ervaar zelf de attributen van KYCOS®. Vraag hier meer details.

AML Data

KYCOS® consolideert de verzameling van meerdere gegevens wereldwijd, waardoor verbeteringen worden aangebracht in de snelheid van onboarding en het compliance-proces. De belangrijke elementen, waaronder UBO’s, PEP’s, sancties en negatieve nieuws worden geïdentificeerd en geverifieerd in seconden tijd om het compliance-team betere risicobeslissingen te kunnen laten nemen. 

Neem contact op

KYCOS® helpt u slimmere beslissingen te nemen middels:

Adverse Media
Het dynamische karakter en het volume van negatieve nieuws maken het voor analisten bijna onmogelijk om alle gerelateerde risicogegevens, die elke dag online worden gegenereerd, te verwerken. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, zoals machine learning, maakt KYCOS® het mogelijk om de relevante risico’s efficiënter en kosten-effectiever te identificeren. De zoekresultaten worden overzichtelijk gepresenteerd, zodat het compliance-team een snel en eenvoudig oordeel kan maken.

Wereldwijde Sancties Screening
Met de compliance oplossingen van KYCOS® voert u een doeltreffende screening uit voor uw cliënten en hun relaties aan de hand van alle belangrijke nationale en internationale sanctielijsten die in real time gemonitord zijn. Daarnaast kan een koppeling met uw eigen lijsten worden gerealiseerd. Om een correcte en betrouwbare beoordeling van uw onderzoek te kunnen maken, zijn er de belangrijke landenrisico-indicatoren toegevoegd.

Officiële opsporingslijsten
KYCOS® maakt het mogelijk uw cliënten te screenen op hun eventuele aanwezigheid op verschillende nationale en internationale opsporingslijsten. Er worden automatische en geavanceerde zoekopdrachten uitgevoerd. 

PEP data 
KYCOS® gebruikt de inhoud van enkele wereldwijde databases die meer dan 2,5 miljoen PEP-records bevatten vanuit 200+ landen. Alle PEP-profielen zijn uitgebreid gestructureerd met extra informatie en gegevens. 

Realtime rapporten
Via een embedded data analytics platform hebben wij verschillende geïntegreerde dashboards, interactieve rapportages en analytische views in KYCOS® ingevoerd om onze klanten in staat te stellen een beter inzicht in hun aanvraag van de gegevens te kunnen krijgen.
Het gebruik van de BI-platform (business intelligence) levert state-of-the-art rapportages en analyses. U kunt verschillende rapporten met alle belangrijke verzamelde bevindingen van uw cliënten uitprinten om snellere en betere geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen.
Wij kunnen ook extra rapporten op maat implementeren die precies op uw wensen aansluiten.

Monitoring

De module Monitoring van KYCOS® stelt u in staat uw compliance portefeuille proactief te beheren. Zo hebt u snel en eenvoudig inzicht in de wijzigingen van de situatie van uw cliënt. De verzamelde gegevens van een cliënt zijn actueel gehouden door de voortdurende controle van deze service.
De Monitoring module van KYCOS® gebruikt een geoptimaliseerde Machine Learning-algoritme die zorgt dat uw cliënt en zijn relaties periodiek opnieuw gescreend zijn ten opzichte van de nieuwste updates van de informatiebronnen. De frequentie van deze periodieke toetsing is afgestemd op de risicocategorie van de cliënt.
Op deze manier helpt KYCOS® u aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen.

Audit trail

De dynamische audit module van KYCOS® biedt volledige traceerbaarheid van de uitvoering van het Wwft-onderzoek en toont de naleving het KYC-beleid aan. Elke genomen beslissing en activiteit worden vastgelegd in het audit trail. Deze informatie kan door interne auditors en toezichthouders worden beoordeeld om de besluitvormingsprocessen te begrijpen.
KYCOS® biedt transparantie door makkelijk te identificeren van alle kritische momenten in het compliance-proces, de genomen maatregelen, de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de gebruikte informatiebronnen.

Voor wie?
Beschikbaar voor alle Wwft-plichtige instellingen die onder toezicht staan en regelmatig een adequate implementatie van de regelgeving en de juiste naleving van de wet moeten bewijzen.

Voordelen:
* Besparing van auditkosten met out-of-the-box functionaliteit: het automatisch bewaren van alle records verbetert de kwaliteit van data, genereert grotere operationele efficiëntie en zorgt voor lagere kosten voor compliance.
* Beperken van blootstelling aan regelgeving- en reputatierisico: een bewezen compliance-proces dat een nauwkeurige verantwoording biedt voor het vereenvoudigde of verscherpte cliëntenonderzoek.

Wie zijn wij

“Zonder risico is er geen succes. Maar hoeveel risico hebt u nodig om succesvol te zijn?
We helpen u om op een verantwoorde manier proactief gebruik te maken van de kansen.” 

KYCOS B.V. is een DataScience-as-a-Service bedrijf opgericht door software-experts die al meer dan twintig jaar betrouwbare partners zijn in innovatieve projecten in Europa.
In de afgelopen jaren hebben we ons volledig gericht op de RegTech (Regulatory Technology) sector en we hebben onze energie en knowhow ingezet om met onze software oplossingen de werkdruk van vele professionals en bedrijfsorganisaties die worden geconfronteerd met een vloedgolf van nieuwe regelgeving in een wereld vol uitdagingen als terrorisme en van toegenomen financiële criminaliteit te verminderen. Als antwoord op deze uitdaging hebben we een volledig geautomatiseerde Know Your Customer-tool ontwikkeld die de customer due diligence checks uitvoert en het risiconiveau van de potentiële cliënten bepaalt via een eenvoudige online procedure.

Onze visie
We streven ernaar om de meest betrouwbare leverancier van compliance-oplossingen voor financiële instellingen te worden door het KYC/CDD-proces te vereenvoudigen en de communicatiekloof tussen toezichthouders en de instellingen onder toezicht te overbruggen met behulp van innovatieve technologieën. KYCOS® zal de belangrijkste oplossing bieden voor bedrijven zodat deze op tijd aan de toenemende regelgevingsverwachtingen kunnen voldoen.

Privacy Policy | Disclaimer | GDPR / AVG    ©2020 KYCOS