AML Data

KYCOS® consolideert de verzameling van meerdere gegevens wereldwijd, waardoor verbeteringen worden aangebracht in de snelheid van de onboarding en het compliance-proces. De belangrijke elementen, waaronder UBO’s, PEP’s, sancties en negatieve nieuwsberichten worden geïdentificeerd en geverifieerd in enkele seconden tijd om het compliance-team betere risicobeslissingen te kunnen laten nemen. 

Neem contact op

KYCOS® helpt u slimmere beslissingen te nemen middels:

Screening t.o.v. wereldwijde sancties en opsporingslijsten
Met de compliance oplossingen van KYCOS® voert u een doeltreffende screening uit voor uw cliënten en hun relaties aan de hand van alle belangrijke nationale en internationale sanctielijsten en officiële opsporingslijsten die in realtime gemonitord zijn. Er worden automatische en geavanceerde zoekopdrachten uitgevoerd. Daarnaast kan een koppeling met uw eigen lijsten worden gerealiseerd. Om een correcte en betrouwbare beoordeling van uw onderzoek te kunnen maken, zijn er de belangrijke indicatoren voor landenrisico’s toegevoegd.

PEP data / UBO check
KYCOS® gebruikt de inhoud van enkele wereldwijde databases die meer dan 2,5 miljoen PEP-records bevatten vanuit 200+ landen. Alle PEP-profielen zijn uitgebreid gestructureerd met extra informatie en gegevens. De nieuwe Corporates Discovery Service van KYCOS® bevat bedrijfsinformatie van meer dan 180 miljoen ondernemingen wereldwijd inclusief informatie over UBO, bestuurders en gediskwalificeerde bestuurders.

Adverse Media
Het dynamische karakter en het volume van negatieve nieuwsberichten maken het voor analisten bijna onmogelijk om alle gerelateerde risicogegevens, die elke dag online worden gegenereerd, te verwerken. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, zoals machine learning, maakt KYCOS® het mogelijk om de relevante risico’s efficiënter en kosteneffectiever te identificeren. De zoekresultaten worden overzichtelijk gepresenteerd, zodat het compliance-team een snel, eenvoudig en kundig oordeel kan maken.