Digital Business Solutions | KYCOS

KYCOS® is een single window platform, KYC-as-a-Service (Software as a Service) voor regulatory compliance, risicomanagement, proactive monitoring en audit die is ontwikkeld om instellingen te ondersteunen bij het voldoen aan de eisen van de nieuwe wet- en regelgeving. 
KYCOS® maakt gebruik van geavanceerde AI-concepten en machine learning technologieën zoals intelligent matching algoritmes.
KYCOS® voldoet aan de eisen die worden gesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Bekijk onze oplossingen

We helpen jou (samen)werken!

COVID-19 beïnvloedt wereldwijd levens op een ongekende wijze waarbij het juist nu de tijd is dat ondernemingen dringende maatregelen treffen om de continuïteit van hun bedrijfsactiviteiten evenals de veiligheid van hun werknemers, partners en klanten te waarborgen.

Onze missie is om ondernemingen te voorzien van essentiële automatiseringstools met hoge beschikbaarheid om veerkracht en maximale efficiëntie te bereiken. Als een SaaS-onderneming, stellen we u in staat om de KYC/AML-activiteiten van uw onderneming naadloos voort te zetten met behulp van ons remote Know Your Customer-software, KYCOS®.

De verschuiving naar online werken is een van onze basisconcepten. In deze onzekere tijden zullen we de producten en diensten die we leveren blijven innoveren. We zullen als voorbeeld dienen van wat mogelijk is in het digitale tijdperk. Onze focus is en blijft het leveren van kwalitatieve diensten aan onze klanten en partners wereldwijd. Daarnaast zetten we ons volledig in om onze bedrijfsvoering op het hoogste niveau te houden. Tot slot doen we er ook alles aan om ervoor te zorgen dat u zonder onderbreking de hoogste kwaliteitsservice ontvangt.

Wilt u gebruik maken van onze software of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen samen de mogelijkheden bespreken.

Digitale cliënt onboarding

Gebaseerd op het interne beleid van elke onderneming, doorzoekt KYCOS® met behulp van nieuwe technologieën, zoals artificial intelligence (AI) en intelligent process automation (RPA), gestructureerde en ongestructureerde informatiebronnen om het KYC, AML en EDD-beleid te automatiseren.

KYCOS® is ontwikkeld volgens een single window-concept. Hierdoor wordt KYCOS® als een kosten- en tijdbesparend platform. De voordelen van dit concept zijn onder andere het efficiënt bundelen van alle KYC-zaken op één plek, het bieden van wereldwijd consistente data, het helpen de risico’s te minimaliseren en het versnellen van het besluitvormingsproces.

geavanceerde-wwft-onderzoekGeavanceerde onderzoeksanalyse 
KYCOS® biedt als een KYC/AML-screeningsplatform alle benodigde informatie om risico’s voor financiële criminaliteit en andere risicodomeinen te identificeren, beoordelen, beperken en beheren. Met KYCOS® kunnen bedrijven gemakkelijk dergelijke screenings uitvoeren tegen concurrerende tarieven.

snellere-acceptatieAccurate risicoafweging 
Het onderzoek dat wordt uitgevoerd leidt tot actuele gegevens die een onbevooroordeelde en diepgaande analyse inclusief een juiste risicoafweging presenteren. De snellere acceptatieprocedure zorgt ervoor dat uw bestaande klanten, uit meerdere systemen, niet onnodig vaak gescreend hoeven te worden. KYC-proces in KYCOS® betekent het geautomatiseerd screenen met high precision matching om snel de risicoafweging te kunnen bepalen.

ai-machine-learning-technologieNext-generation screening technologie
KYCOS® maakt gebruik van geavanceerde AI-concepten voor het analyseren van big data en van machine learning technologieën zoals o.a. verschillende matching-algoritmes om irrelevante meldingen aanzienlijk te verminderen. De zoek- en filterprocessen zijn zoveel mogelijk geoptimaliseerd, waardoor u meer tijd hebt om de klant te analyseren en niet tijd kwijt raakt met het zoeken naar informatie in nieuwsbronnen en gestructureerde databases.

Meer over KYCOS

Waarom kiezen voor KYCOS

Enkele redenen om KYCOS® voor uw bedrijfsvoering te gebruiken als een betrouwbare KYC-oplossing:

* eenvoudig te gebruiken en intuïtief ontwerp;
* overal en altijd online beschikbaar;
* automatisch onderzoek en proactieve monitoring;
* volledige audit trail;
* persoonlijke training & support.

Ervaar zelf de attributen van KYCOS®. Vraag hier meer details.

Betrouwbare data-analyses

KYCOS® consolideert de verzameling van meerdere gegevens wereldwijd, waardoor verbeteringen worden aangebracht in de snelheid van de onboarding en het compliance-proces. De belangrijke elementen, waaronder ubo’s, PEP’s, sancties en negatieve nieuwsberichten worden geïdentificeerd en geverifieerd in enkele seconden tijd om het compliance-team betere risicobeslissingen te kunnen laten nemen. 

Neem contact op

KYCOS® helpt u slimmere beslissingen te nemen middels:

Screening t.o.v. wereldwijde sancties- en opsporingslijsten
Met de compliance oplossingen van KYCOS® voert u een doeltreffende screening uit voor uw cliënten en hun relaties aan de hand van alle belangrijke nationale en internationale sanctielijsten die in realtime gemonitord zijn. Er worden automatische en geavanceerde zoekopdrachten uitgevoerd. Daarnaast kan een koppeling met uw lijsten worden gerealiseerd.

PEP data / UBO check
KYCOS® gebruikt de inhoud van enkele wereldwijde databases die PEP-records bevatten vanuit 200+ landen. Alle PEP-profielen zijn uitgebreid gestructureerd met extra informatie en gegevens. De nieuwe Corporates Discovery Service van KYCOS® bevat bedrijfsinformatie van ondernemingen wereldwijd inclusief informatie over ubo, bestuurders en gediskwalificeerde bestuurders.

Adverse Media
Het dynamische karakter en het volume van negatieve nieuwsberichten maken het voor analisten bijna onmogelijk om alle gerelateerde risicogegevens, die elke dag online worden gegenereerd, te verwerken. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, zoals machine learning, maakt KYCOS® het mogelijk om de relevante risico’s efficiënter en kosteneffectiever te identificeren. De zoekresultaten worden overzichtelijk gepresenteerd, zodat het compliance-team een snel, eenvoudig en kundig oordeel kan maken.

Proactive monitoring

De module Monitoring van KYCOS® stelt u in staat uw compliance portefeuille proactief te beheren. Zo heeft u snel en eenvoudig inzicht in de wijzigingen van de situatie van uw cliënten. De verzamelde gegevens van een cliënt zijn actueel gehouden door de voortdurende controle van deze service.
De Monitoring module van KYCOS® gebruikt een geoptimaliseerde machine learning algoritme die ervoor zorgt dat een cliënt en zijn relaties periodiek opnieuw gescreend zijn ten opzichte van de nieuwste updates van de informatiebronnen.
Op deze manier helpt KYCOS® u aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen.

Audit trail

De dynamische audit module van KYCOS® biedt volledige traceerbaarheid van de uitvoering van het Wwft-onderzoek en toont de naleving van het KYC-beleid aan. Elke genomen beslissing en activiteit wordt vastgelegd in het audit trail. Deze informatie kan door interne auditors en toezichthouders worden beoordeeld om de besluitvormingsprocessen te begrijpen.
KYCOS® biedt transparantie door het makkelijk te identificeren van alle kritische momenten in het compliance-proces, de genomen maatregelen, de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de gebruikte informatiebronnen.

Voor wie?
De dynamische audit module van KYCOS® is beschikbaar voor alle Wwft-plichtige instellingen die onder toezicht staan en regelmatig een adequate implementatie van de regelgeving en de juiste naleving van de wet moeten bewijzen.

Voordelen:
* Besparing van auditkosten met out-of-the-box functionaliteit: het automatisch bewaren van alle records verbetert de kwaliteit van data, genereert grotere operationele efficiëntie en zorgt voor lagere kosten voor compliance.
* Beperking van blootstelling aan regelgeving- en reputatierisico: een bewezen compliance-proces dat een nauwkeurige verantwoording biedt voor het vereenvoudigde of verscherpte cliëntenonderzoek.

Wie zijn wij

“Zonder risico is er geen succes. Maar hoeveel risico hebt u nodig om succesvol te zijn?
We helpen u om op een verantwoorde manier proactief gebruik te maken van de kansen.” 

KYCOS B.V. is een Data Science-as-a-Service bedrijf opgericht door software experts die al meer dan twintig jaar betrouwbare partners zijn in innovatieve projecten binnen Europa. In de afgelopen jaren hebben we ons volledig gericht op de Regulatory Technology (RegTech) sector en we hebben onze energie en knowhow ingezet om met onze software oplossingen de werkdruk van vele professionals en bedrijfsorganisaties die worden geconfronteerd met een vloedgolf aan nieuwe regelgeving in een wereld vol uitdagingen als terrorisme en van toegenomen financiële criminaliteit te verminderen. Als antwoord op deze uitdagingen hebben we een volledig geautomatiseerde Know Your Customer-tool ontwikkeld.

Onze visie
We streven ernaar om de meest betrouwbare leverancier van compliance-oplossingen voor (financiële) instellingen te zijn door het KYC/CDD-proces te vereenvoudigen en de communicatiekloof tussen toezichthouders en de instellingen onder toezicht te overbruggen met behulp van innovatieve technologieën. KYCOS® zal de belangrijkste oplossing bieden voor bedrijven zodat deze op tijd en volledig aan de toenemende regelgevingsverwachtingen kunnen voldoen.

Privacy Policy | Disclaimer | GDPR / AVG    ©2020 KYCOS